Ільдар Дадін вийшов на свободу

Ільдар Дадін вийшов на свободу

Укрінформ
У Росії громадський активіст Ільдар Дадін, засуджений за порушення правил участі в пікетах, вийшов на свободу.

Про це повідомляє "Новая газета".

"Біля виправної колонії №5 Алтайського краю в Рубцовське його зустрічає дружина Анастасія Зотова, сестра, активісти місцевого відділення партії "Яблоко", десять журналістів", - зазначається в публікації.

Про те, що Дадіна звільнять у неділю, стало відомо вранці. У колонію приїхала машина управління спеціального зв'язку, щоб передати адміністрації документи на звільнення.

Раніше стало відомо, що 22 лютого, Верховний суд РФ скасував вирок відносно Ільдара Дадіна і постановив звільнити його. Тим не менш, протягом декількох днів Дадіна не звільняли — до колонії, де він відбуває термін ув’язнення, не надійшли документи з суду.

До вироку Ільдар Дадін кілька разів був визнаний винним за адміністративними статтями про порушення правил проведення акцій протесту і непокору законній вимозі поліцейського. Його затримували за одиночні пікети на підтримку політв'язнів, Олексія Навального, проти війни на Донбасі, за пікет із плакатом Je suis Charlie в підтримку журналу Charlie Hebdo. Наприкінці січня 2015 року, після закінчення терміну його чергового адміністративного арешту, щодо Дадіна порушили кримінальну справу за статтею 212.1 КК (неодноразове порушення порядку проведення мітингів).

10 лютого Конституційний суд Росії зажадав перегляду вироку опппозиционеру. 22 лютого президія Верховного суду РФ скасувала вирок і припинила кримінальну справу, оскільки на момент порушення кримінальної справи не всі судові рішення в адміністративних справах за порушення на пікетах вступили в силу.

Фото: "Нова газета"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-