На Філіппінах заарештували найзапеклішу опонентку президента Дутерте

На Філіппінах заарештували найзапеклішу опонентку президента Дутерте

Укрінформ
На Філіппінах у п'ятницю у приміщенні Сенату заарештували сенаторку Лейлу де Ліма, відому як найзапеклішу опонентку президента країни Родріго Дутерте. 

Про це повідомляє DW

"Лейлу де Ліма звинувачують у тому, що вона, перебуваючи на посаді міністра юстиції, нібито отримувала гроші від в'язнів філіппінських тюрем в обмін на дозвіл їм і надалі здійснювати торгівлю наркотиками на території пенітенціарних закладів", - йдеться у повідомленні.

Лайма де Ліма намагалася уникнути арешту, перебуваючи в приміщенні Сенату, де правоохоронні органи країни, як правило, не проводять затримань. Зрештою, де Ліма здалася поліцейським, які увійшли до Сенату.

"Я вірю у Бога, і подолаю усе це. Врешті-решт правда стане відома і я доб'юся справедливості", - заявила вона під час затримання, додавши, що є невинуватою, а усі звинувачення проти неї - надумані, повідомляє агентство dpa.

Речник президента Філіппін раніше заявив, що видача ордеру на арешт опозиціонерки була "важливим кроком у війні проти наркотиків, яку веде адміністрація президента". "Це виконання передвиборчої обіцянки президента Дутерте позбавити суспільство Філіппін від наркотиків, злочинності та корупції", - заявив речник.

Натомість соратники Лейли де Ліма вважають звинувачення проти неї політично вмотивованими та попереджають, що її арештом Дутерте надсилає усім політикам сигнал: він не терпітиме критики та протистояння його політиці.

Президент Дутерте здійснює жорстку політику, спрямовану проти торговців наркотиками та наркозалежних. Критики звинувачують правоохоронні органи у масових позасудових розправах над підозрюваними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-