Фейк від “Звезды”: обшук у кримчанина перетворився на затримання ІДІЛівців

Фейк від “Звезды”: обшук у кримчанина перетворився на затримання ІДІЛівців

Укрінформ
Російський канал «Звезда» видав відео затримання членів угруповання «Ісламська держава» у Москві за нещодавнє затримання і обшук у будинку кримчанина Марлена Мустафаєва в окупованому Криму в сімферопольському мікрорайоні Кам’янка.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Також у новині поширили дезінформацію про сам інцидент.

У вівторок, 21 лютого, канал Міноборони Росії «Звезда» повідомив про затримання у Криму десятьох людей, яких начебто підозрюють у зв’язках із забороненою у Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

«За неофіційними даними, йдеться про 20 пособників бойовиків. Спецоперація пройшла в Кам’янці. За версією правоохоронців всі затримані пропагували радикальний іслам і займалися вербуванням», – повідомила ведуча російського каналу.

На тлі цих заяв продемонстрували відео, схоже на спецоперацію, де співробітники ФСБ затримують якихось чоловіків у квартирі. На деяких з цих кадрів – троє чоловіків лежать на підлозі.

Насправді, на відео, що продемонстрував канал «Звезда», – затримання членів угруповання «Ісламська держава» у Москві, що доступне в мережі ще із 15 грудня 2016 року. Це відео у грудні активно поширювали російські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-