Менеджера німецької EWE звільнили через 250 тисяч для фонду Кличка

Менеджера німецької EWE звільнили через 250 тисяч для фонду Кличка

Укрінформ
Через історії з суперечливим пожертвуванням до фонду Володимира Кличка у відставку вимушений був піти менеджер великої німецької компанії.

Про це в четвер пише Sueddeutsche Zeitung.

«Шефа енергетичного концерну EWE з м.Ольденбурга Маттіаса Брюкманна було звільнено через суперечливе пожертвування фонду колишнього чемпіона світу з боксу Володимира Кличка», - йдеться в публікації. 

Наглядова рада п'ятої за величиною енергокомпанії Німеччини прийняла таке рішення про звільнення менеджера одноголосно. В розрахунок було прийнято виведення аудиторської фірми, яка вказала на «грубі порушення правил поведінки». 

Йдеться про виділення Брюкманном минулого року 253 тис. євро фонду Кличка в Києві без повідомлення про це наглядової ради. 

Чиновник втрачає не лише роботу, проти нього може бути також відкрита кримінальна справа. Адвокати Брюкманна мають намір оскаржити рішення наглядової ради, вважаючи звинувачення проти нього безпідставними.

Як повідомляв Укрінформ, новина отримала розголос завдяки ЗМІ і жителям німецького містечка Ольденбург в Нижній Саксонії, які зацікавилися у кінці січня часткою засобів, пожертвуваних EWE до фонду Кличка. Її гендиректор Маттіас Брюкманн, який дружить з Кличком, перевів цю суму минулого року в Київ. В обмін передбачалося, що екс-чемпіон відвідає Ольденбург і візьме участь в рекламній акції з гравцями місцевої баскетбольної команди. Проте приїзд не відбувся. 

Втім, представники Кличка називали таку інтерпретацію фактів невірною. «Дійсне було пожертвування EWE AG у розмірі 253 тис. євро для фонду Кличка в жовтні 2016 року. Відповідна обіцянка була дана паном Маттіасом Брюкманном на урочистому заході фонду 25 березня 2016 року роки в Києві. За цією сумою не було ніяких умов відносно згаданої вами «Спонсорської вигоди». Вона була надана фонду Кличка без будь-яких умов», - заявили у Фонді. 

Переказані ж гроші повинні були піти на підтримку знедолених дітей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-