У Нідерландах праві сили та партія Рютте зрівнялися у передвиборчих рейтингах

У Нідерландах праві сили та партія Рютте зрівнялися у передвиборчих рейтингах

Укрінформ
У передвиборчих рейтингах у Нідерландах за три тижні до голосування крайня права партія PVV та партія прем'єр-міністра Марка Рютте VVD зрівнялися за популярністю.

Про це свідчать данні комплексного дослідження, яке регулярно публікує нідерландський суспільний мовник NOS.

Так, за даними опитувань, крайня права партія PVV на виборах може отримати від 24 до 28 місць зі 150 місць у нижній палаті парламенту, а VVD - від 23 до 27 місць - з розривом в одне місце, котрий вважають несуттєвим.

Вибори до нижньої палати парламенту Нідерландів відбудуться 15 березня.

Як повідомлялося, попередні виборчі рейтинги фіксували, що крайня права партія PVV могла претендувати на найбільшу кількість місць у Нижній палаті парламенту Нідерландів.

Так, наприкінці осені минулого року дослідники зафіксували зростання популярності PVV, зокрема, на фоні судового процесу щодо лідера політичної сили Герта Вілдерса, відомого своїми євроскептичними поглядами та антиісламською позицією.

Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мав постати перед судом, де його обвинуватили у розпалюванні ненависті та дискримінації. Нещодавно дослідження зафіксували певний спад популярності цієї політичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-