США не підтримають угоду з Росією на шкоду інтересам України - німецький експерт

США не підтримають угоду з Росією на шкоду інтересам України - німецький експерт

Укрінформ
Росія зациклилася на ідеї укладення угоди з новою адміністрацією США, і навіть розчарування у перших кроках тієї не змусило Москву йти на зближення з Європою.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Укрінформу висловив керівник програм Східної Європи і Центральної Азії у Німецькому товаристві зовнішньої політики (DGAP) Штефан Майстер.

"Це параноя: ми (Росія) повинні укласти угоду з президентом США, він має нас визнати. Так багато фокусу на США", - говорить Майстер.

На його думку, в Росії могло б уже настати перше розчарування політикою Америки і при Дональді Трампі, однак ми все рівно не бачимо зближення Росії з ЄС, вона не робить жодних  кроків у напрямку Європи, не інвестує у покращення відносин.

"У Кремлі є відчуття, що у зв'язку з майбутніми виборами у Франції, Нідерландах, може бути в Італії, в Німеччині проблеми розсмокчуться самі по собі, що ці країни самі себе зруйнують і треба лише почекати, і позиції Росії стануть ще кращими", - вважає Майстер. Втім, говорить він, це неправильне сприйняття. Але саме через нього Росія не отримує зиск зі своїх відносин з Європою.

Говорячи про ймовірність угоди між Вашингтоном і Москвою, експерт називає "ілюзією надії, що може бути "Велика Ялта" або "Великий Відень", що можна вирішити питання з Україною і почати разом боротися з тероризмом". Таке є абсолютно неприйнятним, наголошує Майстер, тому що у світі більше немає сфер впливу і не можна просто сказати: Україна ваша. Такий підхід дестабілізує сусідство Росії і ЄС, тож США таку ситуацію не підтримають. А в те, що Росія всерйоз вступить в сутичку з ЄС, експерт не вірить. У неї на це немає ані ресурсів, ані бажання ще глибше занурюватися в цю дуже небезпечну ситуацію.

За словами Майстера, в самому ж ЄС тривають розбіжності між тими членами, які продовжують говорити, що Україна дуже важлива, що, незважаючи ні на що, потрібно її підтримувати, але тільки за умови проведення реформи, і тими, хто не вважає за потрібне вплутуватися в конфлікт з Росією через країну, яка реформи не проводить. Він звернув увагу на "зростаючу фрустрацію" в Європі у зв'язку з повільним просуванням реформ і політичною нестабільністю у вищих ешелонах української влади.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні спікер Білого дому Шон Спайсер заявив, що президент США Дональд Трамп готовий піти на угоду з Росією. За його словами, американський лідер зможе порозумітися у боротьбі з ІДІЛ і в питаннях, пов'язаних із зростанням економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-