Битва за Мосул: армія Іраку готується штурмувати аеропорт

Битва за Мосул: армія Іраку готується штурмувати аеропорт

Укрінформ
Підтримувані США іракські військові сили, що ведуть бої за підконтрольну ІДІЛ західну частину міста Мосул, готові до штурму аеропорту та прилеглої військової бази на його південній околиці, щоб створити плацдарм для прориву.

Про це повідомляє Reuters

"Іракські федеральна поліція і елітні підрозділи МВС домоглися швидкого прогресу в наступі на західний Мосул, просуваючись через пустелю з півдня, і тепер готові до початку другого етапу наступу", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають іракські військові, підрозділи урядових сил розташувалися в "безпосередній близькості" від міжнародного аеропорту Мосула. Після звільнення аеропорту від ІДІЛ він має стати плацдармом для подальшого наступу на західну частину другого за розміром міста Іраку.

Для посилення плацдарму наступним кроком іракських військових стане визволення і утримання військового комплексу Гожлані, розташованого між аеропортом і ділянкою шосе Багдад - Мосул.

Іракські командири очікують, що бій буде ще тяжчим, ніж на сході Мосула, оскільки танки і бронемашини не можуть пройти через вузькі провулки у старих західних районах міста.

Раніше доброчинна організація Save the Children повідомила про те, що у західній частині Мосула перебуває близько 350 тисяч дітей. Вона закликає іракські війська, а також їхніх союзників США та Велику Британію "зробити все можливе, аби захистити дітей та їхні сім'ї і уникати цивільних об'єктів, як-от школи, під час просування вглиб міста".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-