Юрист Трампа відхрещується від

Юрист Трампа відхрещується від "плану Артеменка"

Укрінформ
Юридичний консультант і адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен підтвердив особисту зустріч минулого місяця у Нью-Йорку зі скандальним бізнес-радником Трампа російського походження Феліксом Сатером та депутатом ВР Андрієм Артеменком.

Втім, заперечив, що вони передали йому план з мирного врегулювання ситуації в Україні, який він нібито потім передав колишньому раднику Трампа з нацбезпеки Майклу Флінну.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу NBC News.

Коен підтвердив, що Сатер, колишній соратник Трампа з кримінальним минулим, попросив його приїхати на зустріч у Нью-Йорк минулого місяця, і привіз із собою Артеменка.

"Я визнаю, що відбулася коротка зустріч, але категорично заперечую, що ми обговорювали цю тему або те, що було передано якісь документи для Білого дому чи для генерала Флінна", - сказав він, додавши, що не бачив Флінна в той час, як був у Білому домі.

Однак, видання The Times повідомило NBC News, що Коен розповів, що він взяв запечатаний конверт, щоб передати його в офіс Флінна.

За інформацією The Times, мирний план був розроблений для того, щоб призвести до скасування міжнародних санкцій проти Москви за анексію українського Криму.

Як зазначається, Коен - давній адвокат і для Трампа, і для його бізнес-організації. А Сатер працював над проектами у сфері нерухомості з компанією Трампа.

"Я знаю Фелікса (Сатера - ред.) протягом багатьох років", - сказав Коен.

"Я отримав телефонний дзвінок: "Привіт, Майк, у Вас є кілька хвилин? Чи можемо зустрітися на каву? Ви не заперечуєте, якщо я приведу з собою одного друга? Мені мало чого відомо, однак це буде хлопець, який хоче балотуватися на пост президента України", - додав він.

Коен розповів, що у нього не було жодної фінансової зацікавленості щодо зустрічі, і йому ніхто нічого не платив.

За словами Коена, Артеменко стверджував, що має докази корупції щодо нинішнього Президента України Петра Порошенка.

The Times повідомляє, що Артеменко  сказав Коену, що отримав схвалення щодо "мирного" плану від головних помічників Путіна. Коен додав, що навіть якщо він і взяв конверт, де був "мирний план щодо України" у Білий дім, то "що з того? що в цьому поганого?".

Як повідомлялося раніше, Артеменка виключили з Радикальної партії через так званий мирний план по Україні.

19 лютого газета The New York Times повідомила, що член парламентської фракції Радикальної партії Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-