Пенс вперше публічно прокоментував відставку Флінна

Пенс вперше публічно прокоментував відставку Флінна

Укрінформ
У першому публічному коментарі щодо відставки високопоставленого радника Білого дому Майкла Флінна віце-президент США Майк Пенс висловив розчарування, що був введений в оману цією людиною.

Про це він сказав у понеділок під час перебування в Брюсселі, передає телеканал CNN.

"Я був розчарований, дізнавшись про те, що ті факти, які повідомив мені генерал Флінн, були неточними. Але ми шануємо тривалий термін служби генерала Флінна в Сполучених Штатах Америки, і я повністю підтримую рішення президента, який попросив його про відставку",- зауважив віце-президент США.

Пенс назвав звільнення Флінна "вірним рішенням" і сказав, що "воно було зроблено правильно й своєчасно."

Віце-президент також спробував заспокоїти союзників США, зауваживши, що швидке  звільнення високопоставленого радника президента не вплинуло на міцність команди, яка працює на напрямі національної безпеки.

"Я маю велику довіру команді з питань національної безпеки цієї адміністрації", - зауважив Пенс, вказавши на керівників Міністерства оборони, Міністерства внутрішньої безпеки та ЦРУ.

Флінн мав проросійські погляди та підтримував зв'язок з представниками російського уряду, зокрема, обговорював питання санкцій з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, нагадує телеканал. Водночас, і демократи, і республіканці в американському Конгресі різко критикують бажання адміністрації Трампа зблизитися у відносинах з Кремлем після втручання росіян у президентські вибори в США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Дональд Трамп оголосив про свій вибір на посаду радника з питань національної безпеки в Білому Домі генерал-лейтенанта Герберта Реймонда Макмастера замість Майкла Флінна, який подав у відставку минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-