Російські федеральні телеканали

Російські федеральні телеканали "розлюбили" Трампа - дослідження

Укрінформ
Починаючи з 14 лютого президента США Дональда Трампа набагато рідше стали згадувати в ефірі трьох російських федеральних каналів, таким чином виконується нова установка з Кремля: не надавати внутрішньоамериканському порядку денному більше значення, ніж російському.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на результати дослідження.

"Останнього тижня федеральні канали набагато рідше стали згадувати в своєму ефірі президента США Дональда Трампа. Це засвідчує дослідження, яке компанія "Медіалогія" провела на прохання "Дождя". Вона вивчала ефіри 1 каналу, России-1 і НТВ в період з 1 по 20 лютого", - йдеться у повідомленні.

Трампа різко перестали згадувати у вівторок, 14 лютого. Починаючи з цього дня американського лідера згадували від шести разів (середа) до 12 разів (п'ятниця). Для порівняння: у перший тиждень місяця Трампа згадували від 23 разів (7 лютого) до 61 раза (2 лютого). У другий тиждень місяця три федеральні канали також згадували президента США до 36 раз за день.

У четвер, 16 лютого, Bloomberg, посилаючись на поінформовані джерела, повідомляв, що Кремль дав вказівку державним ЗМІ перестати хвалити Трампа. Високопоставлене джерело "Дождя" в Кремлі стверджує, що насправді в президентській адміністрації стурбовані не тим, що згадки про Трампа позитивні, а кількістю новин про президента США.

Ефір підсумкових недільних передач на трьох каналах підтверджує, що канали пішли на зменшення згадки про Трампа. В ефірі "Воскресного времени" (Первый канал), "Вестей недели" ("Россия") і "Итогов недели" (НТВ), які вийшли минулої неділі, не було жодного сюжету, який був би присвячений ситуації у США і Дональду Трампу. Він згадувався лише в контексті Мюнхенської конференції з питань безпеки. Натомість випуски Первого канала і НТВ розпочиналися з сюжетів про відставки губернаторів. Випуск России-1 розпочинався з конференції в Астані, присвяченої ситуації в Сирії. Крім того, всі три канали випустили сюжети про втечу з Росії колишніх депутатів Дениса Вороненкова і Марії Максакової. У попередніх підсумкових програмах цих каналів регулярно виходили сюжети про ситуацію у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-