У Кремлі відповіли на план Артеменка-Трампа: навіть і не думали

У Кремлі відповіли на план Артеменка-Трампа: навіть і не думали "орендувати" Крим

Укрінформ
У Кремлі заявили, що не були знайомі з планом мирного врегулювання, переданим українським народним депутатом Андрієм Артеменком адміністрації президента США Дональда Трампа. Так само в Москві не бачать підстав для "оренди" Криму.

Про це в понеділок, 20 лютого, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє DW.

"У даному разі немає предмета для обговорення, нам нічого не відомо про будь-які плани", - сказав речник Кремля.

Щодо можливості врегулювання конфлікту на Донбасі Пєсков заявив, що "політико-дипломатичне рішення української проблеми" можливе "лише на основі Мінських домовленостей".

Коментуючи ідею передачі Криму в "оренду" РФ в обмін на виведення російських військ з Донбасу, Пєсков зазначив: "Як може Росія, власне, свій регіон взяти в оренду? Саме формулювання, постановка питання досить абсурдна".

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що український депутат Андрій Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту в Україні. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу.

За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки. Артеменко запевняв журналістів видання, що план отримав схвалення з боку оточення російського президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-