Шведи збентежені заявою Трампа про теракт у Швеції

Шведи збентежені заявою Трампа про теракт у Швеції

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у суботу ввечері виступав на демонстрації у Флориді і при цьому згадав про теракт у Швеції, якого насправді не було.

Відповідний фрагмент виступу наводить Reuters.

Після оголошення про наміри Білого дому поновити зусилля з обмеження імміграції, Трамп навів приклади терактів у європейських країнах, щоб проілюструвати потенційну небезпеку прийому мігрантів.

"Ви бачили що трапилося у Німеччині, ви бачили, що трапилося минулої ночі у Швеції. У Швеції! Ви можете в це повірити? Вони прийняли велику кількість (мігрантів). І тепер у них проблеми, про які вони навіть не уявляли" - цитує Європейська правда.

"Ви бачили, що сталося в Брюсселі. А погляньте на Ніццу, погляньте на Париж" - додав він.

Заява американського президента викликала неабияку реакцію у Швеції. Як пише The Local , у Twitter неабиякою популярністю тепер користується хештег #LastNightInSweden – минулої ночі в Швеції.

"Швеція? Теракт? Що він курить? Виникає безліч питань" - прокоментував заяву Трампа екс-прем’єр Швеції Карл Більдт.

Згодом заступник прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс повідомила журналістам, що Трамп "говорити про зростання злочинності та недавні інциденти в цілому, а не про конкретний інцидент." Сам Трамп "твітнув", що напередні прочитав про проблеми з мігрантами у Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-