Ірак закликає створити мережу обміну інформацією проти тероризму

Ірак закликає створити мережу обміну інформацією проти тероризму

Укрінформ
Ірак закликає світових лідерів до створення мережі для обміну інформацією про терористів та об'єднання для вичерпання ресурсів терористичних організацій.

Про це заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні створювати між собою мережу - не важливо чи в регіоні це, чи в нашій країні, по сусідству чи на міжнародному рівні - для обміну розвідувальною інформацією, а також для вичерпання ресурсів тероризму», - сказав він.

За словами Аль-Абаді, у боротьбі з екстремістами в першу чергу необхідно покінчити з фінансуванням терористів, а також позбавити їх припливу новобранців по всьому світу, що буде неможливим без налагодженої мережі обміну даними між країнами, де присутні терористичні осередки.

Також, розповідаючи про методи боротьби Іраку з «Ісламською Державою», які полягають у придушенні головної мети терористів - розширення підконтрольних ісламістам територій, Аль-Абаді висловив свою упевненість в успіху операції зі звільнення міста Мосул, яке, як відомо, вже більше двох років перебуває під контролем "ІДІЛ".

Фото: securityconference.de 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-