Британія підтримує США щодо збільшення витрат на НАТО до 2% ВВП

Британія підтримує США щодо збільшення витрат на НАТО до 2% ВВП

Укрінформ
Країни-члени Північноатлантичного альянсу повинні принаймні збільшити щорічні витрати на фінансування НАТО до 2% від ВВП.

Про це міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон сказав у ході панелі на тему майбутнього НАТО, в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

"Принаймні, ми (країни-члени НАТО - ред.) повинні здійснити щорічне збільшення витрат на оборону до 2% ВВП", - заявив Феллон.

Відкидаючи обвинувачення щодо намірів НАТО наблизитися до кордонів Росії, Феллон розкритикував дії російського президента.

"Це Путін, а не Трамп розгортає ті ракети. Це Путін, а не Трамп, втручається в зарубіжні демократії", - обгрунтував глава міноборони.

Як повідомлялося, в ході панелі Феллон також наголошував, що НАТО дуже важливе в сучасних умовах, є основою діючої світової системи, але має навчитися реагувати на загрози швидше.

Міністр оборони Нідерландів Жанін Хенніс-Плассхарт також вказала, що вимоги США щодо розподілу фінансового тягаря є абсолютно справедливими.

Міністр оборони Туреччини закликав Північноатлантичний альянс робити в боротьбі з тероризмом більше, ніж зараз, та демонструвати свою єдність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-