Китай підкреслює важливість зміцнення авторитету ООН

Китай підкреслює важливість зміцнення авторитету ООН

Укрінформ
Китай має намір зміцнювати відносини з іншими країнами для забезпечення стабільності на планеті і закликає до дотримання міжнародних норм і правил.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван І, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Немає непереборних викликів. Потрібно з'ясувати їхні причини і викоренити. При дотриманні усіма країнами принципів Статуту ООН можна покласти край конфліктам і знайти взаємоприйнятні рішення", - вважає Ван І.

У Пекіні переконані, що «односторонні дії за рахунок сусідів лише посилюють ситуацію», - сказав дипломат, не назвавши прикладів. Він відзначив при цьому, що відхід від Статуту ООН, від універсальних норм і принципів є дуже згубним та підкреслив важливість зміцнення авторитету ООН і підвищення її ефективності.

Ван І сказав, що ті держави, які мають великий потенціал, повинні перейняти на себе особливу відповідальність за справу підтримки миру і безпеки, «працювати над тим, аби позбавити світ від багаточисельних проблем».

Він відзначив, що Китай має намір зміцнювати відноси із США. Телефонний контакт двох лідерів відбувся і підтвердив, що у країн багато спільних інтересів і вони зацікавлені у поглибленні співпраці. "Це сприятиме подоланню труднощів, які стоять не лише перед двома нашими країнами; китайсько-американські відносини повинні приносити користь світу", - наголосив китайський міністр.

Ще однією «опорою глобальної стабільності» Ван І назвав китайсько-російські відносини. Він повідомив, що цього року намічено два візити президента Володимира Путіна до Китаю, голова КНР Сі Цзіньпін також планує відвідати Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-