У Нідерландах не чекатимуть поки бойовики ІДІЛ повернуться до країни

У Нідерландах не чекатимуть поки бойовики ІДІЛ повернуться до країни

Укрінформ
Прокуратура Нідерландів буде проводити кримінальне слідство щодо джихадистів, поки вони знаходяться на контрольованих "Ісламській державі" територіях, не чекаючи їх повернення на територію Нідерландів.

Про це заявив представник національної прокуратури Феррі ван Фегел в інтерв'ю новинній програмі Nieuwsuur.

"Враховуючи великий ризик, який несуть люди, котрі повертаються з цих зон, ми не хочемо чекати з відкриттям кримінального слідства поки вони повернуться. Ми хочемо починати негайно та продовжувати за їх відсутності", - сказав він.

Як зазначається, перші слухання проти 12 джихадистів розпочнуться у Нідерландах у березні.

Напередодні Служба розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) повідомила, що загалом 280 осіб, які мають нідерландське громадянство, відправились у Сирію та Ірак та приєдналися до ІДІЛ. За оцінками, 190 з них досі перебувають у зоні конфлікту.

"Ми вважаємо реалістичним вибудувати кримінальні справи щодо цих 190 бойовиків. Ми знаємо, що вони в зоні конфлікту. Часто також є повідомлення від батьків та родичів, докази також можуть бути взяті з Facebook-аккаунтів", - сказав ван Фегел.

Раніше нідерландський координатор з питань безпеки та боротьби проти тероризму Дік Схооф в інтерв'ю ЗМІ повідомив, що, за оцінками, наразі у Іраку та Сирії діє близько 4-5 тисяч "іноземних терористичних бойовиків" з Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-