В США мігранти страйкують, аби довести свою важливість

В США мігранти страйкують, аби довести свою важливість

Укрінформ
У Сполучених Штатах мігранти по всій країні сьогодні залишилися вдома та не підуть до школи і на роботу, щоб показати наскільки вони важливі для економіки країни і американського способу життя.

Про це повідомляє Associated Press.

"Акція "День без мігрантів" запланована в таких містах, як Філадельфія, Вашингтон, Бостон, Х'юстон, Чикаго та Нью-Йорк", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація щодо акції стрімко набирає обертів у соціальних мережах та передається з уст в уста.

Організатори очікують, що тисячі людей візьмуть участь в акцій або проявлять солідарність з мігрантами.

Акція запланована у відповідь президенту США Дональду Трампу, адміністрація якого пообіцяла збільшити депортацію мігрантів, що проживають в країні нелегально.

Як повідомлялося, впродовж операцій, проведених спеціальним підрозділом Міністерства внутрішньої безпеки США, минулого тижня було затримано майже сімсот нелегальних мігрантів.

Раніше Трамп підписав указ, яким забороняється в'їзд до країни громадянам семи країн із переважно мусульманським населенням. За його словами, такий захід необхідний, аби запобігти проникненню ісламістів у США, в тому числі під виглядом біженців.

У свою чергу Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу по всій країні до того часу, поки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вона вимагає визнати основні положення указу неконституційними і скасувати його.

Згодом Федеральний апеляційний суд США відхилив прохання адміністрації президента США Дональда Трампа негайно відновити заборону на в'їзд до країни жителям семи країн з переважно мусульманським населенням.

Трамп, зі свого боку, заявив, що може видати новий міграційний указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-