Казахстан підтвердив початок переговорів щодо сирійського врегулювання

Казахстан підтвердив початок переговорів щодо сирійського врегулювання

Укрінформ
Новий раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту в Сирії за посередництва Росії, Туреччини, Ірану та за схвалення ОНН розпочнеться в другій половині дня 16 лютого в Астані. 

Про це на брифінгу у четвер заявив офіційний представник МЗС Казахстану, інформує Радіо Свобода.

Повідомляється, що переговори розпочнуться з пленарного засідання за участю представників Росії, Туреччини та Ірану, а також делегації від сирійського уряду і опозиції.

Переговори, як пояснили в МЗС Казахстану, були перенесені в часі на один день «з технічних причин».

Представник делегації повстанців на переговорах Ях’я аль-Аріді 15 лютого заявив, що нинішня їхня делегація менша кількісно за ту, що була в Астані минулого місяця.

Сирійський режим представлений в Астані послом в ООН Башаром аль-Джафарі. Він заявив російській агенції «РИА Новости», що зустрічей віч-на-віч між урядом та опозицією не планується.

Представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура заявив, що не братиме особисто  участі у переговорах, а його відомство буде представлене в Астані «технічною командою».

Перший раунд переговорів щодо Сирії минулого місяця не привів до жодного значного прориву у врегулюванні конфлікту, який з 2011 року вже забрав життя понад 300 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-