Лісові пожежі у Новій Зеландії:  понад тисячу осіб евакуювали

Лісові пожежі у Новій Зеландії: понад тисячу осіб евакуювали

Укрінформ
За минулу добу ситуація навколо одного із найнаселеніших міст Нової Зеландії – Крайстчерча, якому загрожують лісові пожежі, ускладнилася. 

Про це повідомляє новозеландське видання New Zealand Herald.

«Багато людей втратили свої будинки у вогні, велику кількість мешканців евакуйовано, є травмовані в результаті стихії», - повідомив прем'єр-міністр країни Білл Інгліш. Він також повідомив про те, що уряд прийняв допомогу від науково-дослідного судна США Polar Star, яке зараз перебуває у Lyttelton Harbour.

Впродовж минулої доби площа, охоплена вогнем, збільшилася втричі – до 1800 гектарів, а число евакуйованих зросло вдесятеро – з сотні до понад тисячі осіб. У місті оголошено надзвичайний стан.

Станом на другу половину дня (за місцевим часом) 16 лютого є інформація про чотири жертви в результаті стихійного лиха. Одна з них - загиблий пілот пожежного гелікоптера, який зазнав аварії днем раніше. Ще дві особи перебувають у лікарні в результаті вдихання диму та одна людина – через травму ноги.

Також вогонь знищив 11 будинків та дві господарські споруди, мешканців 450 будинків було евакуйовано, близько 130 господарств залишаються без електрики, закрито три школи та кілька доріг.

За словами рятувальників, які борються з вогняною стихією, можуть піти тижні, перш ніж вогонь вдасться повністю загасити. Загрозою поширення пожежі став і прогноз посилення вітру в цій місцевості.

Фото: nzherald.co.nz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-