Пономарьов: Трамп вимушено дистанціюється від Росії, але це тимчасово

Пономарьов: Трамп вимушено дистанціюється від Росії, але це тимчасово

Укрінформ
Відставка Майкла Флінна і жорсткі заяви по відношенню до Росії є вимушеною в політичному плані, тимчасовим заходом, після якого Білий дім все-одно почне шукати точки дотику з Москвою, але важливо, яку позицію адміністрація США займе по відношенню до України.

Таку позицію висловив у коментарі Укрінформу відомий російський опозиційний політик Ілля Пономарьов.

"Адміністрація США перебуває під неймовірним тиском, пов'язаним зі словом "Росія". Зараз вони просто змушені незалежно від своїх реальних планів робити все можливе, щоб дистанціюватися від РФ. Інакше справа дійде до імпічменту, і в цю сторону все абсолютно явно рухається", - зазначив колишній депутат Держдуми РФ, єдиний в свій час, хто проголосував проти анексії Криму.

"Коли ми займаємося більш довгостроковими аналізом, не короткостроковими піар-маневрами, ми повинні розуміти розклад сил всередині адміністрації, хто за що виступає, і хто яку політику просуває", - продовжив політик.

Відставка Флінна, на його думку, сама по собі багато чого не змінить, так як причиною було, радше, не спілкування з послом Кисляком і російський вектор політики, а ставлення самого Трампа до свого радника.

"Зрозуміло, що, якщо б Трамп хотів його відстоювати, він відстоював. Ми бачимо по його методам, що він не сильно стурбований громадською думкою, особливо якщо вона висловлюється через ліберальні ЗМІ", - зазначив опозиціонер.

Насправді, за його словами, Флінн сам став для Трампа певної тягарем.

"Він (Флінн – ред.) досить неортодоксальних поглядів, які дуже любив висловлювати на нарадах. І це, власне, президента і почало дратувати", - розповів Пономарьов.

При цьому він зазначив, що, за його інформацією, керівництво Білого дому "почало шукати заміну Флінну ще в середині січня - до того моменту, коли цей скандал з'явився".

Політик висловив думку, що адміністрація Трампа після певної паузи "буде шукати точки дотику, конфігурацію, при якій США разом з Росією будуть розмовляти мовою ультиматумів". Ці спроби так чи інакше робилися при всіх попередніх президентів.

У теж час, російський опозиціонер наголосив, що дуже важливо, "як буде сформована американська політика не щодо Росії, а щодо України". Саме це визначить, в тому числі, відносини з Москвою і всю ситуацію з безпекою як мінімум у Європі та на всьому Євразійському континенті.

"Проте в цьому питанні у адміністрації Трампа взагалі поки немає твердих ідей", - зазначив політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-