Нідерланди: у виборчих рейтингах популярність правих сил дещо знизилася

Нідерланди: у виборчих рейтингах популярність правих сил дещо знизилася

Укрінформ
У виборчих опитуваннях у Нідерландах продовжує лідирувати крайня права партія PVV, проте розрив із найбільшим конкурентом - партією прем'єр-міністра Марка Рютте скоротився до двох місць.

Про це свідчать дані комплексного опитування, яке регулярно публікує нідерландський суспільний мовник NOS.

Так, за даними опитування, крайня права PVV могла б розраховувати на 25-29 місць, а VVD могла б отримати 23-27  із 150 місць у Нижній палаті парламенту.

Як зазначається, відповідно до опитувань, загалом з грудня PVV втратила 5 місць.

Парламентські вибори у Нідерландах мають відбутися 15 березня.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці осені минулого року дослідники зафіксували зростання популярності правої партії PVV, зокрема, на фоні судового процесу щодо лідера політичної сили Герта Вілдерса, відомого своїми євроскептичними поглядами та антиісламською позицією. Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мав постати перед судом, де його обвинуватили у розпалюванні ненависті та дискримінації.

На початку минулого року дослідники  також фіксували надзвичайно високу підтримку PVV, зокрема, на фоні кризи мігрантів. Тоді, за результатами опитування, партія мала найбільшу підтримку серед виборців і могла розраховувати на 33-39  із 150 місць у Нижній палаті парламенту. Пізніше вона почала поступово втрачати рейтинги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-