Глава МЗС ФРН розповів про плани на G20 та Мюнхенську конференцію

Глава МЗС ФРН розповів про плани на G20 та Мюнхенську конференцію

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн «Великої двадцятки», у якій Німеччина цього року головує, обговорять у Бонні основні питання міжнародного порядку денного.

Про це заявив новий глава МЗС ФРН Зігмар Габріель перед від'їздом у Бонн, де 16-17 лютого проходитиме ця зустріч, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. 

"Світова політика робить цими днями зупинку в Німеччині. Ми хочемо використати ці можливості у Бонні, а потім у Мюнхені (17-19 лютого пройде Мюнхенська конференція з безпеки. - Ред.) для вирішення основних питань порядку денного", - заявив Габріель.

За його словами, говорячи про виклики у сфері кризової дипломатії, варто звернути увагу на причини насильницьких конфліктів і боротися саме з ними, а не з їхніми симптомами. Надзвичайні гуманітарні ситуації, біженці і депортації, озброєні протистояння і тероризм часто є наслідком фундаментальних економічних і соціальних помилок, підкреслив Габріель. 

"Жодна держава у світі не може вирішувати сьогодні самостійно основні міжнародні питання", - заявив глава німецької дипломатії.

Він також звернув увагу на той факт, що майбутня зустріч буде "прем'єрою" не лише для нього. Зокрема, вперше у цьому форматі братиме участь новий держсекретар США Рекс Тіллерсон.

На полях форуму передбачено ряд двосторонніх зустрічей. Так, Зігмар Габріель проведе двосторонні переговори з колегами із Росії та Китаю - Сергієм Лавровим і Ван І. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-