Новий директор ЦРУ відвідає Австралію

Новий директор ЦРУ відвідає Австралію

Укрінформ
Майк Помпео, новопризначений директор ЦРУ, найближчим часом здійснить візит до Австралії, який буде одним із перших закордонних вояжів серед низки запланованих керівником американської спецслужби.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Зазвичай візит директора Центрального розвідувального управління не вважається значним. Однак у розрізі дипломатичного скандалу, який мав місце під час телефонної розмови між президентом Дональдом Трампом і прем'єр-міністром Малкольмом Тернбуллом, цей візит, безумовно, буде значущим, оскільки він підтвердить важливість австралійсько-американського обміну розвідувальною інформацією», - так прокоментував виданню майбутній візит голови американської спецслужби високопосадовець в уряді Тернбулла.

Зазначається, що деякі австралійські офіційні особи висловлюють побоювання стосовно можливих наслідків політики адміністрації США на чолі з президентом Дональдом Трампом для альянсу розвідувальних служб Five Eyes, до якого входять спецслужби США, Великобританії, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

За інформацією видання, візит очільника ЦРУ, який прибуде до Австралії з метою «засвідчити національні спецслужби в тому, що ніяких змін у політиці двосторонніх обмінів розвідувальною інформацією не буде», може відбутися вже у березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-