Німецькі політики прийшли до згоди в питанні дитячих шлюбів

Німецькі політики прийшли до згоди в питанні дитячих шлюбів

Укрінформ
Керівники фракцій правлячої коаліції в Бундестазі прийшли до єдиної думки з питання дитячих шлюбів серед біженців, укладених за законами шаріату.

Про це у вівторок інформує FOCUS.

«Після декількох місяців суперечок правляча коаліція домовилася про закон проти дитячих шлюбів», - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що в майбутньому всі шлюби між особами молодше 16 років повинні бути визнані недійсними. Причому вирішальним тут є час укладення союзу: так, якщо дівчинка, маючи 14-років, була віддана за 18-річного юнака, такий шлюб не буде вважатися законним.

Це відноситься також до всіх шлюбів, укладених за межами ФРН.

Суди також можуть анулювати шлюби у віковій категорії від 16 до 18 років. Окремо будуть розглядатися «складні випадки», де можливі винятки (наприклад, вагітність дівчини або ситуація, коли один з партнерів повнолітній, а вік іншого - не менше 16 років).

Нові правила обіцяють в більш стислі терміни пропустити через відомчі узгодження, після чого вони будуть представлені уряду, а потім – парламенту. В процесі можуть бути внесені деякі зміни.

Нагадаємо: дебати з цього питання йшли цілих 5 місяців. Міністр юстиції Хейко Маас запропонував відповідні поправки ще в листопаді минулого року.

Станом на липень 2016 року в Німеччині налічувалося 1475 одружених і заміжніх шукачів притулку віком до 18 років (в основному, мова йде про неповнолітніх дівчаток - їх серед цього числа 1152 людини). При цьому 361 дитина віком до 14 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-