Трамп залишить торговельні відносини з Канадою, близькими до NAFTA

Трамп залишить торговельні відносини з Канадою, близькими до NAFTA

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не має наміру вносити кардинальних коректив у процес торговельних відносин із Канадою, які існували в рамках угоди про Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA).

Про це він заявив у понеділок під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми лише відкоригуємо її (угоду - ред.), ми робитимемо певні речі, які підуть на користь нашим країнам", - відповів американський лідер на запитання, як він збирається змінювати торгове партнерство після його ж критики домовленостей по NAFTA.

При цьому Трамп пообіцяв зміцнити "торгівельні містки" з Канадою.

Водночас він наголосив, що більша проблема в рамках цієї угоди виникає з південним сусідом США.

"Ми працюватимемо з Мексикою, створимо справедливі угоди для обох сторін. Я думаю, ми дуже добре впораємося з цим разом із Мексикою", - зазначив він.

Нагадаємо: угода NAFTA передбачала створення найбільшої у світі Північно-американської зони вільної торгівлі для США, Канади й Мексики. Документ мав на меті усування перешкод у торгівлі, створення умов для справедливої конкуренції, збільшення доцільності інвестування, спільний захист прав інтелектуальної власності, розвиток співпраці.

Дональд Трамп ще під час президентської кампанії піддав серйозній критиці цей документ, назвавши його "катастрофою" для США та висловивши намір змінити його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-