Белград заявив про закупівлю російських озброєнь

Белград заявив про закупівлю російських озброєнь

Укрінформ
Глава Міноборони Сербії після візиту до Москви повідомив про закупівлю партії винищувачів, а також про намір закупити десятки російських танків і БТР.

Про це повідомляє DW.

За словами Зорана Джорджевича, шість винищувачів Міг-29 "найближчим часом" прибудуть в країну з Росії, яка також направить своїх експертів для модернізації ВПС Сербії, літаки для яких придбані переважно з резервів російських Військово-космічних сил.

"Винищувачі Міг-29 будуть оснащені сучасною зброєю, радарами, оптичними та комунікаційними системами", - заявив глава сербського Міноборони.

Крім того серби мають намір закупити 30 російських танків і стільки ж бронетранспортерів, а також ведуть переговори про закупівлю ще восьми літаків Міг-29 і систем протиповітряної оборони.

Про це стало відомо після бесіди Джорджевича із заступником міністра оборони РФ Олександром Фоміним, проведеної напередодні, 11 лютого, в Москві.

Водночас, сусідня з Сербією Чорногорія завершує процедури вступу в НАТО, зазначає DW, а член альянсу Хорватія в 2016 році заявила про намір придбати 16 американських реактивних систем залпового вогню і оперативно-тактичні ракети для пускових установок з дальністю стрільби до 300 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-