Референдуми у Швейцарії: за спрощення громадянства, проти зниження податку

Референдуми у Швейцарії: за спрощення громадянства, проти зниження податку

Укрінформ
Більшість виборців на референдумі у Швейцарії підтримали внесення змін до конституції країни з метою полегшення отримання громадянства для молодих людей, онуків мігрантів, які проживають в країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Швейцарські виборці схвалили в неділю спрощення отримання громадянства для іммігрантів третього покоління», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за попередніми даними, близько 55% виборців підтримали послаблення щодо іммігрантів в третьому поколінні - людей, які народилися в Швейцарії, які є онуками іммігрантів, які приїхали до країни.

Нова поправка до конституції передбачає полегшене отримання громадянства для добре інтегрованих людей у віці не старше 25 років, які народилися в Швейцарії, ходили тут до школи не менше п'яти років, переймали культурні цінності, розмовляють національною мовою та не залежать від державної допомоги.

На цей час людина, яка народилася на території конфедерації, автоматично не отримує громадянство, і громадяни інших країн зазвичай чекають 12 років, перш ніж можуть подати заяву про отримання швейцарського паспорта.

Водночас, як передає АР, швейцарські виборці не підтримали висунуту на загальнонаціональний референдум ініціативу Соціал-демократичної партії щодо зниження податку на корпорації.

«Попередні результати показують, що швейцарські виборці відкинули комплексну ініціативу щодо податкової реформи, націленої на зрівняння Швейцарії з міжнародними стандартами», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, пропозиція уряду стосувалася скасування преференції для приблизно 24 тисяч міжнародних холдингових компаній, які зареєстровані у Швейцарії. Скасування тривалий час вимагали ЄС та Організація економічного співробітництва і розвитку. Для того, щоб запобігти відходу цих компаній з країни, уряд запропонував знизити загальний податок на корпорації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-