Швейцарія сьогодні проводить три референдуми

Швейцарія сьогодні проводить три референдуми

Укрінформ
Швейцарія у неділю, 12 лютого, проводить три референдуми. Виборці мають висловити свою позицію щодо таких питань: зниження податку на корпорації; створення легших натуралізаційних процедур; проведення у країні зимової Олімпіади 2026 року.

Про це повідомляє DW. 

У голосуванні щодо податку на корпорації швейцарці розглядають урядову пропозицію скасувати преференції для приблизно 24 тисяч міжнародних холдингових компаній, які зареєстровані у Швейцарії. Скасування тривалий час вимагали ЄС та Організація економічного співробітництва і розвитку. Для того, щоб запобігти відходу цих компаній з країни, уряд пропонує знизити загальний податок на корпорації. Референдум з цього питання ініціювала Соціал-демократична партія, яка вважає, що зниження податку призведе до зменшення бюджетних надходжень.

Ще один референдум стосується майбутнього 25 тисяч молодих іммігрантів, які вже в третьому поколінні проживають у Швейцарії. Уряд пропонує полегшити для них натуралізаційні процедури. Проти цього плану виступає правопопулістська Швейцарська народна партія, яка вважає, що він полегшить мусульманським екстремістам шлях до швейцарських паспортів.

У швейцарському кантоні Раубюнден також проводять референдум щодо того, чи подавати заявку на проведення зимової Олімпіади 2026 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-