Російський суд продовжив арешт главі

Російський суд продовжив арешт главі "Меморіалу" Дмитрієву

Укрінформ
Міський суд Петрозаводська продовжив арешт главі карельського правозахисного товариства "Меморіал" Юрію Дмитрієву до 12 березня 2017 року.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу суду.

"Суд продовжив обвинуваченому (Юрію Дмитрієву - ред.) термін утримання під вартою до 12 березня включно", - сказала представник прес-служби суду Олена Шума.

В середині грудня 2016 року Юрія Дмитрієва заарештували за звинуваченням у виготовленні дитячої порнографії. За словами дружини Дмитрієва, йдеться про сімейну фотографію, на якій зображені прийомна дочка та онучка Дмитрієва, які біжать голяка купатися до ванної кімнати. Сам Дмитрієв вважає, що його кримінальне переслідування має на меті дискредитувати "Меморіал".

У січні російські письменники, учені, журналісти та цивільні активісти виступили з відкритим листом на підтримку Дмитрієва. У лютому комісія Ради з прав людини при президенті узяла справу правозахисника під свій контроль.

Як повідомляв Укрінформ, українська громадськість також протестує проти ймовірного вироку Юрію Дмитрієву на 15 років і звертається до міжнародної спільноти з проханням виступити на його захист. "Для українців постать Юрія Дмитрієва має особливе значення, тому що саме він знайшов поховання жертв розстрілів в Сандармосі, де в 1937 році співробітники НКВС розстріляли понад тисячу представників української культурної еліти", - йшлося у зверненні українських чиновників, парламентарів, правозахисників, істориків та громадських діячів, поширеному Українським інститутом національної пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-