Меркель домовилася з керівниками земель про спрощення депортації нелегалів

Меркель домовилася з керівниками земель про спрощення депортації нелегалів

Укрінформ
Керівники федеральних земель Німеччини згодні з Канцлером ФРН Ангелою Меркель щодо плану, який полегшує депортацію з країни тих мігрантів, які не мають шансів отримати статус біженців.

Про це у п'ятницю повідомляє телеканал N-TV.

"Менш як три години радилися у відомстві канцлера прем'єр-міністри (земель), канцлер і кілька міністрів, після чого стало зрозуміло, що в цілому вони готові підтримати план Ангели Меркель з 15 пунктів щодо депортації", - йдеться у репортажі.

План дасть змогу прискорити і спростити процес висилання з країни тих, хто не має підстав залишатися у ФРН, насамперед осіб, які представляють потенційну небезпеку. Одним із його центральних пунктів є пропозиція створити центри депортації, в яких збиратимуть біженців перед висилкою (за 4-10 днів), центральний – у Потсдамі.

Буде продовжена лінія на заохочення добровільних від'їздів. На "стимулювання" мігрантів до такого рішення планується виділити 90 млн євро "на програми з реінтеграції".

План ще підлягає подальшому розгляду, перш ніж може бути схвалений.

2016 року, як повідомляв Укрінформ, до Німеччини прибули 280 тисяч прохачів притулку (у 2015 – 890 тисяч). Торік добровільно країну покинули близько 55 тисяч осіб і ще 25 тисяч були депортовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-