Один з організаторів терактів 11 вересня звинуватив Обаму у вбивстві мусульман

Один з організаторів терактів 11 вересня звинуватив Обаму у вбивстві мусульман

Укрінформ
Американська газета опублікувала уривки з листа, який був написаний Бараку Обамі ув'язненим у таборі Гуантанамо Халідом Шейхом Мохамедом, який звинувачується владою США в організації теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

У листі Мохамед звинуватив Обаму нібито в убивстві мусульман та загибелі людей в Ємені й інших країнах, повідомляє Miami Herald.

Мохамед у листі заявив, що «руки президента все ще мокрі від крові наших братів і сестер, палестинських цивільних у Газі, а також людей, які загинули від ударів США в Ємені та інших місцях».

За його словами, теракт у Нью-Йорку 11 вересня став природною реакцією на "деструктивну політику США щодо ісламського світу".

Сам же терорист говорить, що навіть прийнявши смерть буде дуже щасливим, оскільки "зустріне Аллаха і пророків".

"І побачу моїх кращих друзів, яких ви вбили несправедливо у всьому світі, і побачу Усаму бен Ладена», - йдеться у листі ув’язненого.

Як зазначає ВВС, лист датований 2015 роком. Його не надсилали протягом декількох місяців через заборону керівництва в'язниці Гуантанамо. У вересні 2015 року адвокати Мохамеда зажадали від судді домогтися надіслання листа Обамі, посилаючись на право кожного ув'язненого, якому загрожує смертна кара, звернутися до президента за помилуванням.

Лист було надіслано в день, коли Обама виїжджав з Білого дому, а надійшло - коли туди прибув Дональд Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-