Пенелопагейт: дружина Фійона отримала €45 тисяч вихідної допомоги - ЗМІ

Пенелопагейт: дружина Фійона отримала €45 тисяч вихідної допомоги - ЗМІ

Укрінформ
Дружина кандидата в президенти Франції від правих республіканців Пенелопа Фійон отримала 45 тисяч євро в якості вихідної допомоги після звільнення з посади парламентського асистента у Національних зборах.

Про це повідомило сатиричне видання Le Canard enchaine, інформує RFI.

"Видання пише, що в серпні 2002 року Пенелопа Фійон отримала 16 тисяч євро компенсації (сума, що дорівнює п'яти місячним зарплатам) після припинення п'ятирічного контракту, укладеного із власним чоловіком. Хоча ще місяць тому Пенелопу Фійон на роботу в парламент найняв "змінник" Франсуа Фійона Марк Жуло", - йдеться в повідомленні.

Le Canard enchaine підкреслює, що законодавством не передбачений такий розмір відступних для парламентського асистента.

Відзначається, що в листопаді 2013 року Пенелопа Фійон отримала ще 29 тисяч євро в якості премій після того, як попрацювала півтора року на свого чоловіка, який знову став депутатом.

Нові викриття щодо відступних його дружині Фійон назвав брехнею і сказав, що журналісти припустилися «явні помилки» під час аналізу інформації про доходи Пенелопи Фійон.

Глава бюро національних зборів з адміністративних та фінансових питань Марі-Франсуаза Клерго уточнила, що Пенелопа Фійон дійсно отримала 16 і 29 тисяч євро, про які говорять журналісти, і що "це вписується в стандартну процедуру".

Прокуратура почала попереднє розслідування у справі про роботу Пенелопи Фійон як парламентського асистента. У слідства є підозри, що багаторічна високооплачувана робота мадам Фійон була фіктивною. Le Canard enchaine пише, що слідчі не виявили жодного матеріального доказу" роботи Пенелопи Фійон парламентських асистентом протягом 15 років.

Напередодні Франсуа Фійон, який вважався фаворитом президентської гонки, але став аутсайдером, визнав помилкою найм на роботу у парламент своїх дружини і дітей. Однак він заявив, що в його діях не було нічого протизаконного, і що він має намір продовжити боротися за президентське крісло.

Раніше Франсуа Фійон назвав висунуті проти нього звинувачення у справі про "фіктивне працевлаштування" та неправомірному отриманні зарплати його дружиною "спробою інституційної узурпації влади", яка була організована лівими політичними силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-