Лукашенко не розуміє, навіщо Росії заборона на поставки продовольства

Лукашенко не розуміє, навіщо Росії заборона на поставки продовольства

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликає Росію розібратися, перш ніж вводити заборону на поставки продовольства з Білорусі.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з губернатором Костромської області РФ Сергієм Ситніковим, передає БЕЛТА.

"Звичайно, ми не загинемо. Ми абсолютно не загинемо. Сьогодні світ глобалізований. Так, буде складно втратити російський ринок, ще щось. Не весь ми його втратимо. Навіть якщо Данкверт захоче, не вийде. Проте навіщо це, мені не зрозуміло. Я ніяк не можу зрозуміти, навіщо це робиться", - заявив Лукашенко.

Глава Білорусі зазначив, що дійсно деколи викриваються спроби поставок за сірими схемами. "Але при чому тут Мінська область? Шахраїв вистачає,  - зазначив Лукашенко. - Навіщо ж ви закриваєте, перш ніж розібратися. Якщо ви в Мінській області побачите хоч один грам поганого м'яса, закривайте повністю країну".

Лукашенко звернув увагу і на питання поставок на російський ринок переробленої сільгосппродукції. "Що ми тут порушуємо? Нічого. Ми купуємо і переробляємо продукцію. Точно так ми можемо купити в Україні, в Польщі м'ясо. Переробити його на підприємствах, отримавши новий продукт, і поставляти на всі ринки", - сказав він.

На початку лютого ФСБ Росії несподівано почала облаштовувати прикордонну зону на кордоні трьох своїх областей і Білорусі.

6 лютого у ФСБ пояснили появу блокпостів на кордоні з Білоруссю тим, що нібито через кордон проходять шляхи наркотрафіку і транспортування нелегалів.

Фото: ВЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-