Чотири країни просять НАТО посилити присутність на півдні Європи

Чотири країни просять НАТО посилити присутність на півдні Європи

Укрінформ
Міністри оборони Франції, Італії, Португалії та Іспанії закликали НАТО збільшити свою присутність на півдні Європи.

Про це повідомляє Euractiv.

"Чотири країни підписали спільного листа, який було відправлено генсеку НАТО Йенсу Столтенбергу. У листі міністри наполягають на тому, що "важливо зміцнити та збільшити значення і роль" організації на півдні Європи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, міністр оборони Іспанії Марія Долорес де Коспедаль сказала після засідання так званого "Південного квартету" в Порту, що їхнє прохання щодо збільшення присутності НАТО цілком виправдане, оскільки "сьогодні ризики, з якими стикається Європа, відрізняються від тих, що були раніше, і вони також походять з декількох напрямків".

Вона також додала, що "це правда, що НАТО традиційно не має сильної присутності на півдні Європі", але вона і її колеги, як і раніше, виступають за більшу участь Альянсу в їхньому регіоні, особливо в Середземномор'ї.

У свою чергу міністр оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопес зазначив, що вони не будуть розкривати точний зміст листа, поки генсек НАТО не ознайомиться з ним.

Чотири міністри також обговорили нові виклики, які стоять перед Європою у сфері безпеки та оборони, тому що "зброя, яка використовується новим поколінням терористів, незвичайна і їй важко протидіяти".

Французький міністр Жан-Ів Ле Дріан зі свого боку підкреслив важливість НАТО. Він також погодився з тим, що Альянс повинен бути адаптований до нових терористичних загроз та ризиків.

Нагадаємо, напередодні міністри оборони Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини обговорили функціонування Вишеградської бойової групи ЄС під час чергового бойового чергування в 2019 році і свій внесок в оборону східного флангу НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-