Глава BGA закликає німецьких бізнесменів говорити з Трампом більш жорстко

Глава BGA закликає німецьких бізнесменів говорити з Трампом більш жорстко

Укрінформ
Наміри і перші кроки 45-го президента США Дональда Трампа викликають серйозні побоювання у німецьких бізнесменів і експортерів, які повинні діяти більш жорстко.

З несподівано різкими заявами у вівторок у Берліні на адресу нового глави Білого дому виступив президент Федерального об'єднання оптової і зовнішньої торгівлі Німеччини (BGA) Антон Бернер, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Трампу потрібно дати чітко зрозуміти, а не дипломатично: не потрібно займатися експериментами», - заявив Бернер.

Він звинуватив Трампа в тому, що він, будучи підприємцем, розглядає усю державу як «своє підприємство». Проте такий підхід загрожує наслідками, що виходять далеко за сферу торгової політики, і вплине також на зовнішню політику і політику безпеки, переконаний глава BGA. 

Він закликає німецьких бізнесменів і політиків «дуже серйозно сприймати президента Трампа, який розуміє лише жорстку мову». На думку Бернера, потрібно пояснити американському керівникові, що він зі своєю політикою втратить більше, ніж німецькі і інші підприємці, що політика ізоляціонізму веде до економічного спаду, говорить Бернер. Він настійно рекомендує виробникам і експортерам ФРН скорочувати залежність від торгівлі із США і створювати нові зв'язки. 

«Ми повинні діяти жорстко і дуже впевнено. Це єдине, що справляє на підприємця Трампа враження: ти відчуєш жорстку конкуренцію», - пообіцяв представник німецького бізнесу.

Бернер також повідомив, що цього року очікується рекордне 2,5-процентне зростання німецького експорту - 1,235 млрд євро. Проте «за цим прогнозом стоїть багато знаків питання» у зв'язку з безліччю викликів, що стоять перед бізнесом, серед яких Трамп - «абсолютно особлива проблема для світової спільноти», сказав керівник BGA. 

Як повідомляв Укрінформ, Трамп пригрозив німецькому автовиробникові BMW оподаткувати його продукцію 35-процентним імпортним митом, якщо він побудує фабрику в Мексиці і звідти поставлятиме автомобілі на американський ринок. Ця і інші можливі заходи проти німецьких компаній загрожують втратою сотень тисяч робочих місць, у тому числі у ФРН. «Нам загрожує торговельно-економічна війна з Америкою», - заявив днями глава Німецького інституту економічних досліджень (DIW) у Берліні Марсель Фрацшер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-