Трамп запросив новозеландського прем'єра в Білий дім

Трамп запросив новозеландського прем'єра в Білий дім

Укрінформ
У прем'єр-міністра Нової Зеландії Білла Інгліша відбулася телефонна розмова з президентом США Дональдом Трампом. Новозеландський прем’єр охарактеризував тон розмови «як теплий, дружній і дуже вдумливий». 

Про це повідомляє видання NZ Herald

Глава уряду Нової Зеландії повідомив, що у ході спілкування сторони обговорили широкий спектр двосторонніх питань, починаючи з міграції і закінчуючи економікою, торгівлею та безпекою.

За словами Білла Інгліша, він подякував президенту США за допомогу, яку США надали для ліквідації наслідків землетрусу в Каікоура.

Новозеландський прем’єр також наголосив, що у ході розмови він отримав запрошення відвідати Білий дім, якщо «буде десь поруч». Такий формат запрошення новозеландський лідер пояснив «більш приземленим відношенням Дональда Трампа до дипломатичного протоколу, аніж усі звикли».

Водночас Інгліш повідомив, що незважаючи на «теплу пропозицію» він навряд чи зможе відвідати США раніше, аніж у Новій Зеландії закінчаться парламентські вибори.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії також повідомив, що Дональд Трамп прихильно ставиться до Нової Зеландії з огляду на її віддаленість та незалежну позицію у світових справах.

У свою чергу Білий дім, коментуючи результати розмови наголосив, що обидва лідери підтвердили тісну дружбу і союз між країнами, обговорили питання регіональної безпеки, посилення позицій США в Азії та внесок Нової Зеландії у забезпечення миру і безпеки на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-