У Меркель думають, як не програти вибори

У Меркель думають, як не програти вибори

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, яка очолює Християнсько-демократичний союз (ХДС), і голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеєхофер прагнуть згладити наявні у них суперечності, щоб не програти вибори.

У неділю, 5 лютого, Меркель приїхала в Мюнхен для участі у зустрічі з Зеєхофером - тож зустріч уже отримала в ЗМІ назву "примирливої", передає DW.

"Я повністю впевнена, що зараз все в руках обох партій, у яких набагато більше спільного, ніж розбіжностей", - заявила Меркель.

На зустрічі партії хочуть обговорити основні положення, які можуть лягти в основу спільної виборчої кампанії, і домовитися про висунення Меркель єдиним кандидатом від блоку на посаду канцлера ФРН. Переговори, як очікується, завершиться в понеділок, 6 лютого.

"Перемога завжди приходить туди, де панує злагода", - у свою чергу, підкреслив голова ХСС. Відмовлятися від своїх вимог встановити верхню межу кількості прийнятих у ФРН біженців Зеєхофер не збирається, однак рішення виступити на виборах в бундестаг єдиним фронтом може бути прийнято і без цього, зазначає Der Münchner Merkur.

"ХСС завжди розставляв акценти по-своєму. Ми не граємо в цю гру заради отримання нових голосів кожен день або місяць. Навпаки, ми йдемо по своєму шляху неухильно і послідовно", - пояснив політик.

Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічним інститутом Emnid на замовлення тижневика Bild am Sonntag, рейтинг СДПН за тиждень з 26 січня по 2 лютого зріс одразу на 6 відсотків - до 29, скоротивши таким чином відставання від блоку ХДС/ХСС до 4 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-