Вибори у Франції: у президенти висунули політика, що вважався аутсайдером

Вибори у Франції: у президенти висунули політика, що вважався аутсайдером

Укрінформ
Бенуа Амона в неділю офіційно висунули кандидатом від Соціалістичної партії на посаду президента Франції.

Про це повідомляє RFI.

«Тиждень тому цей 49-річний політик, який вважався аутсайдером, став переможцем праймеріз лівих, набравши 58,69% голосів у другому турі. Його суперник, колишній прем'єр Манюэль Вальс, на церемонії присутній не був», - йдеться в повідомленні.

У паризький зал Maison de la Mutualite Амона в неділю прийшли підтримати близько двох тисяч осіб. Серед них були мер Парижа Анн Ідальго, колишня міністр юстиції Крістіан Тобіра, а також деякі члени кабінету міністрів, у тому числі міністр освіти Наджат Валло-Белкасем і міністр екології Емманюель Кос. На церемонії були присутні також конкуренти Амона по праймеріз Арно Монтебур і Венсен Пейон.

«Нас майже засудили до смерті, до негайного зникнення, але ми зібралися з силами», — сказала мер Парижа Ідальго, акцентувавши увагу на необхідності для соціалістів об'єднатися навколо кандидата Амона.

Повідомляється, що на церемонії не було екс-прем'єра Вальса, який програв Амону у другому турі праймеріз. Про відмову бути присутнім на церемонії Вальс оголосив ще тиждень тому, одразу після оголошення результатів праймеріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-