Польща ще не визначилася щодо кандидатури Туска на президента Євроради

Польща ще не визначилася щодо кандидатури Туска на президента Євроради

Укрінформ
Уряд Польщі ще не прийняв остаточного рішення щодо підтримки кандидатури Дональда Туска на другу 2,5-річну каденцію президента Європейської Ради.

Про це заявив речник уряду РП Рафал Бохенек, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Всупереч тому, що написали деякі ЗМІ, польський уряд не прийняв жодного рішення, ще немає позиції уряду в цій справі (підтримки Туска на другу каденцію - ред.)”, - заявив Бохенек.

Він додав, що при затвердженні цього рішення потрібно враховувати погіршення ситуації в Європі за нинішньої каденції Туска: вихід Великої Британії з ЄС, міграційна криза, яка призвела до поділів в Європі.

Як інформувало агентство, після завершення у п’ятницю неформального саміту ЄС на Мальті президент Євроради Туск заявив про свою готовність залишитися на цій посаді ще на 2,5 року.

Польський уряд може не підтримати кандидатуру Туска на посаду глави Євроради. Раніше лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський неодноразово заявляв, що на цій посаді не може бути людина, проти якої є серйозні звинувачення. Оточення лідера PiS звинувачує Туска в тому, що він певним чином несе відповідальність за авіакатастрофу літака екс-президента Лєха Качинського у квітні 2010 року.

Нинішня 2,5-річна каденція президента Євроради завершується у травні. Найпізніше до березня лідери країн ЄС повинні визначитися щодо того, чи залишиться Туск на своїй посаді чи його буде замінено на когось іншого. Підтримка з боку Польщі не є обов’язковою для того, щоб він залишився на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-