Трамп візьме участь у саміт G7 в Італії

Трамп візьме участь у саміт G7 в Італії

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп візьме участь в саміті Великої сімки (G7), який відбудеться наприкінці травня 2017 року в Італії. 

Про це повідомляє DW.

"За підсумками телефонної розмови американського лідера з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні, яка відбулась напередодні, 4 лютого, Білий дім повідомив, що Трамп має намір поїхати на зустріч лідерів семи провідних розвинених держав світу, яка відбудеться 25-27 травня в місті Таорміна на Сицилії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця поїздка може стати першим візитом Дональда Трампа до Європи в якості президента. Під час розмови з Джентілоні Трамп запевнив, що США залишаються відданими своїм зобов'язанням в рамках НАТО, проте вкотре наголосив на важливості того, щоб усі держави-члени Північноатлантичного альянсу "розділяли фінансовий тягар витрат на оборону", повідомляє агентство AFP.

Нагадаємо, у січні канцлерка Німеччини Ангела Меркель застерегла Трампа від політики ізоляціонізму. Вона заявила про наміри провести першу зустріч з Трампом наприкінці травня на полях саміту країн G7 в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-