Президент ФРН закликав Європу надіслати Трампу

Президент ФРН закликав Європу надіслати Трампу "чіткий сигнал"

Укрінформ
Йоахім Гаук закликав Європу надіслати Трампу чіткий сигнал про неприйнятність його міграційного указу і попередив, що популізм найчастіше є "каталізатором страхів".

Як повідомляє DW, про це Гаук, термін повноважень якого закінчується в березні, заявив в інтерв'ю, опублікованому в суботу, 4 лютого, п'ятьма європейськими щоденними газетами (нідерландською NRC Handelsblad, британською The Guardian, французькою Le Monde, італійською La Stampa та іспанською El Pais).

"Ми повинні висловитися дуже ясно", - переконаний політик. За його словами, рішення нової американської адміністрації "несумісні з нашими поняттями людської гідності, рівності і свободи релігії". "Популізм - це каталізатор страхів", - впевнений президент Німеччини. Він закликав не допустити, щоб в епоху глобалізації та масової імміграції люди залишилися сам на сам зі своїми страхами. На думку Гаука, протистояти подібним тенденціям можливо лише за допомогою "раціонального дискурсу" і "інтенсивного діалогу".

Тим часом президент США Дональд Трамп прокоментував постанову федерального суду в Сіетлі (штат Вашингтон), який наклав тимчасову заборону в масштабах всієї країни на виконання міграційного указу. "Позиція цього так званого судді, який фактично позбавляє нашу країну правозастосовних (механізмів), сміховинна і буде оскаржена", - написав американський лідер в Twitter.

Мін'юст США має намір у найкоротші терміни оскаржити вердикт суду і відновити чинність указу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-