Туск висловив готовність вдруге очолити Єврораду

Туск висловив готовність вдруге очолити Єврораду

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск повідомив про готовність продовжити своє перебування на цій посаді на наступні 2,5 роки.

Про це він заявив журналістам після завершення саміту лідерів ЄС на Мальті, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Після зустрічі з багатьма лідерами, які самі оголошувати про свою підтримку, я поінформував, що готовий продовжувати роботу, але це залежатиме від рішення усіх прем’єрів та президентів”, - поінформував Туск.

Він не поінформував, чи розмовляв на цю тему з главою польського уряду Беатою Шидло.

Водночас, сама Шидло повідомила, що Туск під час саміту заявив про свою готовність й надалі очолювати Єврораду в наступні 2,5 років.

Як інформувало агентство, дуже ймовірним є варіант, що нинішня польська влада не підтримає кандидатуру Туска на посаду глави Євроради. Раніше лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський неодноразово заявляв, що президентом Євроради не може бути людина, проти якої є серйозні звинувачення. Оточення лідера PiS звинувачує Туска у тому, що він певним чином несе відповідальність за авіакатастрофу літака екс-президента Лєха Качинського у квітні 2010 року.

Нинішня 2,5-річна каденція президента Євроради завершується у травні. Найпізніше до березня лідери країн ЄС повинні визначитися щодо того: залишиться Туск на своїй посаді чи його буде замінено на когось іншого. Підтримка з боку Польщі не є обов’язковою для того, щоб він залишився на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-