У Норвегії назвали установи, що зазнали атаки російських хакерів

У Норвегії назвали установи, що зазнали атаки російських хакерів

Укрінформ
Кілька установ Норвегії стали мішенями хакерів, які, скоріше за все, пов'язані з Росією.

Про це застерегла норвезька служба безпеки, повідомляє ВВС Україна.

"Відомство зазначило, що серед інституцій, які опинилися під прицілом хакерів, - Норвезька робітнича партія, міністерства оборони та закордонних справ, а також сама служба безпеки", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у середу в міністерство закордонних справ Норвегії викликали посла Росії - після того, як двом норвезьким депутатам не дали російську візу.

Як зазначили в норвезькому МЗС, Москва, вочевидь, вдалася до такого кроку у відповідь на приєднання Норвегії до санкцій проти Росії за анексію Криму.

У МЗС Норвегії наголосили, що у візах відмовили попри те, що опозиційні депутати з Робітничої партії отримали запрошення від верхньої палати російського парламенту.

В середу в партії повідомили, що служба безпеки застерегла їх про спробу хакерського зламу, яка відбулася в другій половині минулого року.

У п'ятницю в службі безпеки підтвердили, що зафіксували дев'ять випадків хакерських атак на електронні скриньки Робітничої партії та інших установ Норвегії.

За цими атаками може стояти група хакерів, яка має зв'язки із ФСБ Росії.

Цю ж групу пов'язують із хакерськими атаками проти Національного комітету Демократичної партії під час виборчої кампанії в США.

На початку тижня, норвезька спецслужба оприлюднила щорічний звіт, у якому застерегла про зростання загрози з боку російської розвідки.

Російське ж посольство на своїй сторінці у Facebook назвало цю доповідь "полюванням на відьом", метою якого є повернення до "часів Холодної війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-