Сенатори закликали Пентагон і ЦРУ не повертати таємні в'язниці

Сенатори закликали Пентагон і ЦРУ не повертати таємні в'язниці

Укрінформ
П'ятеро сенаторів-демократів, які обіймають високі посади в комітетах верхньої палати американського Конгресу, підписали спільне звернення до нових керівників Пентагону і ЦРУ із закликом не допустити повернення до практики таємних в'язниць і тортур під час допитів.

Законодавці поширили звернення у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Повідомлення про це, а також коментарі президента викликають занепокоєння, що нинішня адміністрація готує повернення до політики й практики, що суперечать нашим національним цінностям, а також завдають шкоди нашій національній безпеці", - наголошується у зверненні.

Крім того, практика утримання за кордоном таємних в'язниць негативно впливає на відносини США з ключовими союзниками, заявили законодавці. Деякі з країн несли юридичну відповідальність перед своїми власними або міжнародними судами, нагадали сенатори.

Свій підпис під спільною заявою поставили Марк Уорнер, Даян Файнштейн, Бен Кардін, Джек Рід і Патрік Ліхі. Вони обіймають старші посади в комітетах Сенату з питань розвідки, судової системи, міжнародних відносин, збройних сил і асигнувань.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня американський президент Дональд Трамп висловив переконання, що використання тортур стосовно підозрюваних у тероризмі в американських в'язницях є ефективним і може бути виправдане. Його ініціативу засудили не тільки демократи, але й Республіканські лідери в Конгресі. Пізніше президент заявив, що має намір наділити міністра оборони повноваженнями приймати рішення щодо застосування або незастосування тортур під час допитів затриманих терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-