Естонія «завернула» ансамбль пісні і танцю ЗС Росії

Естонія «завернула» ансамбль пісні і танцю ЗС Росії

Укрінформ
Глава Міністерства оборони Естонії Маргус Цахкна відхилив пропозицію місцевого бізнесмена Юрія Сахарова організувати в країні виступи російського ансамблю пісні і танцю імені Александрова.

Про це повідомляє в п'ятницю естонська газета "Ихтулехт".

«Я можу відразу сказати, що не дам ансамблю пісні і танцю ім. Александрова, що входить до складу Збройних сил РФ, дозвіл приїхати до Естонії. Російських військових не чекають в Естонії", - заявив Цахкна в листі у відповідь на запит бізнесмена.

Міністр також нагадав, Естонія "не приймає анексію Криму і участь Росії у війні на Україні", і саме тому "неможливо дозволити приїзд російського військового ансамблю до Естонії".

Як відомо, колишній міністр оборони Естонії Ханнес Хансо в 2016 році відмовив російському Ансамблю імені Александрова, що входить до структури Міноборони Росії, у відвідуванні країни.

25 грудня 2016 року в авіакатастрофі під Сочі загинуло 64 артисти (майже увесь хор, музиканти, артисти балету) колишнього складу Академічного ансамблю пісні і танцю Російської армії ім. Александрова, разом з його художнім керівником Валерієм Халіловим, що направлявся з концертом до сирійського Алеппо, зруйнований після бомбардувань російської авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-