В Астані пройде технічна зустріч щодо Сирії з представником ООН

В Астані пройде технічна зустріч щодо Сирії з представником ООН

Укрінформ
Технічна зустріч щодо Сирії делегацій Росії, Туреччини і Ірану за участю представника ООН відбудеться в Астані 6 лютого.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС Казахстану Ануар Жайнаков, інформує express-k.kz.

"Так, дійсно, до нас надійшло звернення з проханням допомогти в організації 6 лютого в Астані міжнародної технічної зустрічі щодо сирійського врегулювання делегацій Росії, Туреччини і Ірану за участю представника ООН", - сказав глава прес-служби.

Коментуючи майбутню зустріч він також нагадав, що домовленість про заснування механізму по контролю за дотриманням такого режиму була досягнута на міжнародній зустрічі щодо Сирії в ході астанінського процесу 23-24 січня цього року.

"У рамках майбутнього заходу представники трьох країн-гарантів режиму припинення бойових дій у Сирії - Росії, Туреччини і Ірану - планують обговорити дотримання режиму припинення бойових дій його сторонами-учасницями, розглянути пропозиції збройної опозиції про зміцнення припинення вогню, введеного 30 грудня 2016 року, визначити інші модальності імплементації режиму припинення бойових дій", - підкреслив Жайнаков.

Він також нагадав, що у своєму виступі в ООН у Нью-Йорку 31 січня цього року спецпредставник генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура повідомив, що "у цій зустрічі на платформі в Астані братимуть участь і представники ООН".

Фото: ©ЭК/Алимжан Барангулов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-