Лондон не допомагатиме шотландцям з іще одним референдумом за незалежність

Лондон не допомагатиме шотландцям з іще одним референдумом за незалежність

Укрінформ
Лондон не допомагатиме Шотландії провести ще один референдум з питання виходу зі складу Сполученого Королівства до закінчення повноважень парламенту в 2020 році.

Про це у четвер заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, інформує Reuters

"Ні, забудь про це", - сказав Феллон в інтерв'ю шотландській газеті Herald, відповідаючи на запитання про те, чи сприятиме він новому голосуванню з питання про незалежність Шотландії.

На ще одне подібне запитання на BBC Radio Scotland, Феллон сказав: "Ми дали зрозуміти, що немає ніякої необхідності для другого референдуму".

За словами Феллона, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен має поважати результат референдуму 2014 року, на якому 55% шотландців проголосували за те, щоб залишитися у складі Великої Британії.

У свою чергу Стерджен на своїй сторінці у Твіттері зазначила, що для Лондона було б "катастрофічним кроком" заблокувати другий шотландський референдум про незалежність.

Раніше перший міністр Шотландії заявляла, що Шотландія може призупинити плани про отримання незалежності, якщо уряду Британії вдасться запобігти варіанту "жорсткого Brexit", за яким країна втратить доступ до єдиного ринку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-