США винесли офіційне попередження Ірану

США винесли офіційне попередження Ірану

Укрінформ
Дії Ірану, включаючи запуск балістичної ракети, є провокаційними і вимагають відповіді міжнародного співтовариства.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн, передає телеканал новин "112-Україна".

"Нещодавні дії Ірану, включаючи провокаційний запуск балістичної ракети, а також атаку підтримуваних Іраном хуситських бойовиків, проведену проти саудівського військового корабля, свідчать про те, що міжнародному співтовариству повинен бути ясний дестабілізуючий характер дій Ірану на Близькому Сході... Починаючи з сьогоднішнього дня, ми офіційно попереджаємо Іран", - йдеться в заяві Флінна.

У ній також говориться, що недавній пуск балістичної ракети Іраном суперечить резолюції РБ ООН 2231, яка закликає утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з ракетної балістичної програмою.

"Лише за останні шість місяців сталася серія інцидентів, коли хусити, яких Іран тренує і озброює, нападали на судна ОАЕ і Саудівської Аравії, а також погрожували судам США та їх союзникам, що проходять через Червоне море", - йдеться в заяві.

"Адміністрація Обами не змогла адекватно відповісти на зловмисні дії Тегерана, включаючи постачання озброєнь, підтримку тероризму та інші порушення міжнародних норм", - йдеться в заяві.

Адміністрація ж президента США Дональда Трампа засуджує такі дії іранської сторони, заявив радник з національної безпеки.

"Президент Трамп жорстко критикував численні угоди, укладені між Іраном і адміністрацією Обами, а також з ООН, за слабкість і неефективність. Замість подяки за ці угоди Іран тепер відчуває себе впевненіше", - йдеться в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-