Однопартійці Фійона готують таємний план

Однопартійці Фійона готують таємний план "Б" - ЗМІ

Укрінформ
У французькій правоцентристській партії "Республіканці", ймовірно, готують "план Б" щодо заміни кандидата у президенти Франсуа Фійона у разі пред'явлення йому звинувачень у справі про "фіктивне працевлаштування" і неправомірне отримання зарплатні  його дружиною.

Про це повідомляє Reuters.

"З огляду на ситуацію, я думаю, ми могли б швидко запустити "план Б", - сказав один із депутатів партії Фійона на умовах анонімності.

"Багато хто вже думає та працює над ним ("планом Б" - ред.), але ніхто не буде відкрито про нього говорити", - заявив ще один впливовий депутат від "Республіканців".

Як повідомлялося, Пенелопу Фійон підозрюють у тому, що вона з 1998 по 2007 роки значилася помічником чоловіка в Національній асамблеї, отримувала зарплату з бюджету, але не виконувала жодних обов'язків.

Французькі ЗМІ, які вже назвали цю справу "Пенелопагейтом", з'ясували, що дружина Фійона в 2012-2013 роках також значилася в штаті журналу "Revue des Deux Mondes", яким володіє друг її чоловіка, отримувала зарплату в 5 тисяч євро на місяць, однак також не виконувала у виданні жодної роботи.

Сам Фійон підозри в причетності до корупції відкидає.

Франсуа Фійон обіймав міністерські пости в кількох урядах, а з 2007 по 2012 роки був прем'єр-міністром Франції. У 2004-2005 роках він був сенатором, а з 2012 року є депутатом нижньої палати - Національної асамблеї.

Фійон вважається одним з головних претендентів на перемогу на виборах президента Франції, які відбудуться 23 квітня (перший тур) та 7 травня 2017 року. Він виграв праймеріз від правих і центристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-