У Молдові встановили розміри фінансування партій з держбюджету

У Молдові встановили розміри фінансування партій з держбюджету

Укрінформ
Ліберально-демократична партія і Партія соціалістів Республіки Молдова, згідно із законом про фінансування політичних партій, отримуватимуть найбільше грошей з державного бюджету: по 35 тисяч і трохи більше 31 тисячі доларів відповідно.

Такі дані оприлюднила Центральна виборча комісія Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Центрвиборчком встановив щомісячний розмір бюджетного фінансування для політичних партій на 2017 рік. Усього на фінансування політсил з держбюджету виділено 2 мільйони доларів, а розмір субсидій визначається залежно від отриманих результатів на минулих парламентських і місцевих виборах (1,1 молдавський лей за кожен отриманий голос)», - повідомили в Центрвиборчкомі.

Згідно з оприлюдненими даними, Демократична партія отримуватиме близько 29 тисяч доларів щомісячно, Партія комуністів трохи більше 24 тисяч, а Ліберальна партія – близько 18 тисяч доларів.

Найбільш низькооплачуваною партією стала народно-соціалістична, яка отримуватиме по три долари на місяць.

Відповідно до законодавства про фінансування політичних партій, гроші розподіляються таким чином: 50% субсидій надається парламентським партіям, а решта коштів – політичним партіям і рухам за отримані результати на виборах в місцеві органи влади.

Гроші були розподілені за результатами парламентських виборів 2014 року і місцевих виборів 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-